Blog

Een fiets voor mams

Als moeder doe je een hoop voor je gezin. Je past je routine en je kleding aan, alles om de boel maar makkelijker te maken. Maar het moet ook leuk zijn en die twee dingen zijn best wel te combineren. Bijvoorbeeld door een bakfiets toe te voegen aan het gezinsleven. In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Alles ingeladen

Allereerst is een bakfiets ideaal wanneer je boodschappen gaat doen of naar de markt wilt. Het werkt allemaal net zoals een gewone fiets maar je hebt veel meer ruimte om de boel, en daarmee bedoel ik de boodschappen, in te laden. Het is eenvoudig, ook qua besturing en je hoeft dus ook niet met de auto onderweg. Het feit dat je die laatste thuis kan laten, dat zorgt weer voor heel veel andere voordelen.

Goedkoop rijden en parkeren

Zo is het natuurlijk stukken goedkoper om een bakfiets aan te schaffen dan dat het is om een auto te kopen. Maar het is ook goedkoper om met een fiets te rijden in plaats van met een auto. Daarnaast vind je sneller een parkeerplek. Goed, een bakfiets is natuurlijk best wel groot maar alsnog is het makkelijker om daarvoor een plekje te vinden om hem te stallen dan wanneer je op zaterdagmorgen in alle drukte een plekje voor de auto moet vinden. Een plek die niet vier straten verderop is van de supermarkt.

Leuk met de kids

Maar naast boodschappen doen, parkeren, onderhoud en de initiële aanschaf is het ook een geweldig vervoersmiddel voor de kids. Het is leuk en in de buitenlucht en daarnaast voelt het voor kinderen meer als een avontuur om in de bakfiets mee te gaan. Maar het is zeker niet onveilig. Wanneer je een bakfiets koopt met gordels, weet je zeker dat jouw kinderen gewoon stevig in de fiets zitten en dat is wel zo veilig. Dan kan er ook niemand zomaar opstaan en omvallen.

En voor jezelf

En een bakfiets is er natuurlijk niet alleen voor het gezin maar ook voor jou als moeder. Zin in een fijne wandeling met de hond? Laat hem in de bakfiets in en ga een stuk fietsen naar jullie favoriete wandelplaats. Je bent lekker in beweging en in de buitenlucht en dit vervoersmiddel biedt dus een simpele manier om momentje voor jezelf te creëren. En dat heb je als moeder ook nodig. Sterker nog, je verdient het.

Geef een reactie