Blog

Goedkope zakelijke energie in 2021 scoren

De gemiddelde Nederlander houdt van geld besparen. Dit geldt voor zowel consumenten als ondernemers. Voor beide groepen geldt dat zij maandelijks veel geld moeten betalen voor de energierekening. Hoe fijn zou het zijn om op die rekening iedere maand de nodige euro’s te kunnen besparen? Ben je een ondernemer in Nederland en zou je nu eindelijk eens willen profiteren van een goedkoop contract omtrent energie zakelijk? Dat komt goed uit: in dit artikel lees je enkele eenvoudig toe te passen tips waarmee je nooit meer te veel betaalt voor de zakelijke energierekening van je onderneming. Lees en leer!

Vergroen je kantoorpand voor lagere rekening

Een van de gemakkelijkste tips die je kunt opvolgen is het vergroenen van je kantoorpand of gebouw waar je in werkt. Dit betekent het toepassen van isolatie waar dat kan. Denk aan de vloer, het dak en de muren. Je kunt namelijk stoken wat je wilt, maar wanneer de warmte er binnen no time uit kan glippen door slechte isolatie betaal je natuurlijk veel te veel voor je zakelijke energierekening. Goede isolatie zorgt voor veel financiële winst. Controleer ook direct alle ramen – is er sprake van dubbele beglazing of kun je wat dat betreft óók nog winst pakken? Het voordeel van het vergroenen van je kantoorpand is dat je dit niet alleen terug gaat zien op je energierekening, maar dat je ook een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Dat is in de duurzame samenleving waar we tegenwoordig in leven enorm belangrijk.

Blijf altijd zakelijke energie vergelijken voor beste deal

Waar je daarnaast veel geld op kunt besparen, is het constant overstappen naar een nieuwe aanbieding omtrent zakelijke energie. Veel ondernemers blijven hangen bij een energieleverancier wanneer zij eenmaal tevreden zijn. Vaak hebben ze geen tijd of vergeten ze het compleet om over te stappen wanneer dat mag. Dat is enorm zonde van je geld: over het algemeen geldt namelijk dat je nooit het scherpste tarief betaalt wanneer je geen actie onderneemt. Blijven hangen is kort gezegd duur. Blijf daarom altijd zakelijke energie vergelijken om op die manier het beste zakelijke energiecontract te scoren. Dit doe je door gebruik te maken van de zakelijke energievergelijker van Minder.nl. Met deze vergelijker weet je binnen enkele klikken op de muisknop wat je waar krijgt voor welk geld. Zo weet je dus ook waar je het minst hoeft te betalen voor jouw jaarlijkse energieverbruik. Ideaal!

Stap over op groene energie en wek je eigen stroom op

Wil je echt flink besparen op je zakelijke energierekening? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van zakelijke zonnepanelen. Investeren in zonnepanelen is iets waarvan je misschien dacht dat je dat nooit zou kunnen betalen. Vandaag de dag is er echter zoveel aanbod te vinden dat zonnepanelen een stuk betaalbaarder zijn geworden dan enkele jaren geleden voor zowel consumenten als ondernemers. Bij zonnepanelen geldt dat je eerst een flink bedrag moet betalen en dat je daarna pas kunt profiteren van alle voordelen van je eigen energie opwekken. Je hebt deze investering er gemiddeld binnen 6 tot 8 jaar uit. Daarna profiteer je van gratis energie! Een zonnepaneel kan gemiddeld een jaar of 20 mee, dus reken maar uit wat dat kan betekenen voor je energiekosten. In Nederland stappen steeds meer ondernemers over op zakelijke zonnepanelen, omdat ze op die manier flink kunnen besparen op hun zakelijke energie. Daarnaast eist de Nederlandse overheid in de Wet Milieubeheer dat bedrijven met een groot jaarlijks energieverbruik iets aan energiebesparende maatregelen doen. Zonnepanelen zijn hét antwoord hierop, omdat ze toegankelijk, betaalbaar en groen zijn.

Geef een reactie