Blog

Vroeg geleerd is oud gedaan zeggen ze toch altijd?

Soms weten kinderen al van jongs af aan wat ze willen worden. De een wilt piloot worden, de andere astronaut en de andere wilt popster worden. Ze hebben allemaal wilde dromen en dat mag. Die hebben we als volwassenen ook nog wel eens. En dat moeten we ook hebben in ons leven. En het mooie is ook nog wel eens dat wanneer je al van klein kind af aan al droomt van een bepaalde baan, je dat soms ook gewoon kan worden. Of kan worden, dat ze het dan ook nog eens worden. Echte volhoudertjes zijn het die kleine guppen.

 

Want inderdaad jong geleerd is oud gedaan

Wanneer jouw kleintje natuurlijk vroeg al roept wat hij of zij wilt worden. Dan kan je dit natuurlijk helemaal stimuleren en aanmoedigen. Dat is alleen maar mooi natuurlijk. Dit kan je doen door bijvoorbeeld speelgoed van Schleich te kopen in het thema van het beroep dat ze willen worden. Zo kunnen ze al helemaal in hun eigen belevingswereld gaan kijken hoe zij het zouden doen. Denk bijvoorbeeld aan een dokters set waar ze mee kunnen spelen. Ideaal want zo kan jouw kleintje alvast een dokter in spe worden en jouw helpen met wondjes die je stiekem helemaal niet hebt, maar wel verholpen moeten worden. Maar je kan ook denken aan piloot of astronaut wanneer je vliegtuigen of raketten koopt. Maar je kan ze natuurlijk ook gelijk het boeren leven in gooien met een Schleich farm world waar ze het boerenleven al proeven wanneer je thuis de ruimte niet hebt om dieren te houden. Zo kunnen ze alsnog lekker van het boerenleven genieten zonder dat jouw tuin helemaal vol staat met geiten en schapen. 

 

Maar hoe ga je ze steunen wanneer ze ouder worden?

Ze groeien natuurlijk op en wie weet veranderen ze nog welk van richting waar ze hun brood later mee willen verdienen. Maar het kan ook zo zijn dat ze erbij blijven en absoluut dat beroep willen worden. Maar hoe ga je ze dan nog steunen? Want ze worden te oud voor te oud voor speelgoed en dat ga je dan ook niet meer kopen. Maar het beste wat je op dat moment kan doen is natuurlijk gewoon ze blijven steunen en kijken hoe zij hun droom waar kunnen maken. Want als ouder is het belangrijk om ze te steunen want als kind of jong volwassenen heb je toch die goedkeuring nodig en is het fijn om te horen of te zien wanneer ze weten dat je je ze als ouder doet steunen. 

Geef een reactie