Blog

Minder geld mislopen

Geld, het maakt niet gelukkig maar is toch een hele belangrijke factor in onze levens. Geld is een middel dat we gebruiken voor stabiliteit en rust in ons leven, en een middel dat we gebruiken voor leuke dingen. We werken dan ook hard, hopelijk bij een leuke baan om een goede carrière op te bouwen. Maar financiële gezondheid begint niet alleen bij hoeveel geld je verdient. Het gaat ook om slim met geld omgaan. Je wilt maandelijks geld opzijzetten en dus minder uitgeven dan je verdient. Daarnaast is het ook slim om manieren te vinden waarop je minder geld misloopt. Veel mensen verliezen geld op onverwachte zaken. In dit artikel bespreken we tips om minder geld mis te lopen.

Accountant voor belastingaangifte

Leuker kunnen ze het niet maken, makkelijker wel, zo gaat het spreekwoord van de Belastingdienst. De realiteit is dat voor de meeste mensen de jaarlijkse belastingaangifte nog best een ingewikkeld verhaal is. Zeker voor mensen die eigen bezit hebben of als zzp’er werken. Vaak lukt het wel om de belastingaangifte te doen maar veel mensen lopen geld mis. Geld wat ze terug kunnen krijgen van de belasting of wat ze niet hadden hoeven betalen. Daarom is het verstandig om voor de belastingaangifte eenmaal per jaar een accountant in te huren. Zo’n accountant kost natuurlijk geld maar zal je waarschijnlijk meer geld besparen dan dat het kost.

Neem vaker legale stappen

De meeste mensen proberen tijdens hun levens rechtszaken zoveel mogelijk te ontwijken. Dit is ook logisch want een rechtszaak is duur, tijdrovend en stressvol. Toch zijn er ook veel bedrijven en individuelen die hier misbruik van maken. Die legale grenzen overschrijden en daar niet voor gestraft worden. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die een slechte service of product leveren en daarna weigeren om geld terug te geven. Of conflicten tussen werkgevers en werknemers. Mensen nemen vaak geen legale stappen terwijl ze hiermee wel vergoedingen kunnen afdwingen en in hun recht staan. Denk bijvoorbeeld aan een letselschade advocaat na een ongeluk. Vaak loop je veel inkomsten mis als je bent betrokken bij een ongeval en daardoor letsel hebt opgelopen. Deze gemiste inkomsten en mogelijke kosten kun je verhalen. Heb je bijvoorbeeld een verkeersongeval in Amsterdam? Dan kun je een letselschade advocaat Amsterdam nemen.

Beleg je geld

Geld beleggen is eng vinden veel mensen? Wat als de aandelen of obligaties in waarde zakken? Maar eigenlijk is je geld niet beleggen nog enger. Momenteel is de spaarrente bijna nul. Wanneer je geld dus alleen op de bank staat verliest je geld in waarde, zo’n 2 procent per jaar. Er zijn veel beleggingsmogelijkheden die relatief weinig risico met zich meebrengen.

Geef een reactie