Blog

De belangrijkste voordelen van een epoxy vloer op de werkvloer

Ben je op zoek naar een geschikte vloer voor jouw bedrijf? Dan bestaat er een grote kans dat je epoxy vloeren wel eens bent tegengekomen. Maar wat zijn epoxy vloeren precies en wat zijn de voordelen van het plaatsen van deze vloer in een bedrijfspand? Je leest het in dit blog. 

Wat is een epoxy vloer?

Een epoxy vloer is een gietvloer die naadloos geplaatst kan worden. Vloeren van epoxy worden vaak geplaatst in ruimtes waar veel in gelopen wordt en waar zware goederen verplaatst worden. Epoxy vloeren worden gemaakt van kunststof polymeren die gewonnen worden uit aardolie. De vloeren hebben een hoge hardheid en worden geplaatst op bestaande draagvloeren. De toplaag van de epoxy vloer beschermt de vloer tegen olie, zuur, slippen en slijtage. Door de beschermende eigenschappen van deze coating, is het toevoegen van epoxyhars op bestaande vloeren als beschermende coating een veelgebruikte manier om de levensduur van vloeren die veel beweging en gewicht te verduren hebben te verlengen.

De voordelen van epoxy vloeren op de werkvloer 

Iedere soort vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo ook de epoxy vloer. De belangrijkste voordelen van het plaatsen van epoxy vloeren op commerciële en industriële locaties, zijn:

De vloeren zijn slag- en stootvast

Epoxy vloeren zijn de ideale vloeren voor locaties waar vloeren veel gewicht moeten kunnen dragen, of waar veel (machinale en menselijke) beweging is. Dit komt door de hoge hardheid van de vloer en de eigenschappen van de beschermende coating die de vloer slijt-, stoot- en slagvast maken. De vloer zal dus niet zo snel beschadigd raken als er zware goederen op vallen.

Hygiëne en onderhoud

Epoxy vloeren zijn heel onderhoudsvriendelijk. Ze zijn namelijk naadloos en vloeistofdicht. Hierdoor is het erg gemakkelijk om de vloer schoon te maken. Dit komt de hygiëne op de werkvloer enorm ten goede. 

Bestand tegen chemische invloeden van buitenaf 

Epoxy vloeren bevatten een beschermende toplaag, die de vloer beschermt tegen schadelijke invloeden van zuren, vloeistoffen en chemicaliën van buitenaf. Hierdoor zullen de vloeren ook wanneer er op de werkvloer geknoeid wordt met chemische substanties, vrijwel niet beschadigen. 

Geschikt voor uiteenlopende toepassingen

Epoxy vloeren zijn niet alleen goed geschikt voor op de werkvloer, maar zijn ook zeer goed te gebruiken in particuliere ruimtes. Zo is een gietvloer perfect geschikt voor een badkamer en kun je zelfs buitenshuis een gietvloer plaatsen! De vloeren zijn ook volledig naar wens aan te passen op het gebied van kleur en dessin.

Geef een reactie