Blog

Besparen op uw elektriciteitsrekening?

Infrarood verwarming is een nieuw alternatief om uw huis of kantoor te verwarmen. Zo’n infrarood verwarmingspaneel is een stuk zuiniger dan standaard verwarming opties, wat aardig kan snijden in uw energiekosten. In dit blog duiken we in de werking van deze infrarood verwarming en de voor- en nadelen. 

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt net iets anders dan normale verwarming. Bij conventionele verwarming wordt water verwarmd via uw centrale verwarming waarna het via leidingen in uw huis wordt verdeeld over verschillende radiatoren in het huis. Bij infrarood verwarming wordt een straling uitgezonden, zoals de zon eigenlijk de aarde opwarmt. Deze uitstraling zorgt ervoor dat u lekker warm blijft en is vrijwel gelijk te merken. Daarnaast warmt deze straling niet alleen de lucht op, maar ook muren, waardoor u meer rendement kan halen uit deze panelen. Daarnaast wordt infrarood verwarming ervaren als een zeer prettige warmte waarmee je heel gericht specifieke plekken in de kamer, slaapkamer, badkamer of misschien wel in de schuur kunt verwarmen. 

Wat zijn de voordelen

De voordelen van infrarood verwarming is dat wanneer uw muren lekker geïsoleerd zijn, dat deze erg lang deze warmte vast kunnen houden. Hierdoor bent u niet alleen de buitenlucht aan het verwarmen, maar ook uw huis zelf. Daarnaast springen deze panelen ook nog eens esthetisch mooi in het oog. Hierdoor fleurt uw kamer of kantoor helemaal op. Daarnaast is deze methode CO2 neutraal en een stuk beter voor uw energierekening. In de meeste gevallen besparen infrarood panelen op de energierekening. Hiervoor is het wel noodzakelijk om deze goed te plaatsen, wat ons leidt tot de nadelen.  

Wat zijn de nadelen

Er zijn ook wat nadelen aan infrarood verwarming. U moet deze panelen juist plaatsen zodat de straling effectief zijn werk kan doen, anders wordt de efficiëntie van deze panelen verlaagt. Daarnaast zijn er elektrische kabels die netjes verwerkt moeten worden in uw interieur. Hierdoor is het goed om voor uw situatie naar een specialist te gaan die een goed plan voor u kan opstellen. Deze persoon helpt u met alles dat u weten wilt zodat de installatie en inrichting van de panelen zo goed mogelijk verloopt! 

Geef een reactie