Blog

Welke vloer met houtlook past het best in mijn interieur?

Vloeren zijn belangrijk voor de sfeer en warmte in het interieur. Een perfecte vloer met zijn unieke eigenschappen kan een interieur maken of kraken. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over welke vloer je wilt gaan nemen. De keuze is namelijk reuze en elke vloer heeft zijn voor- en nadelen. Het type vloer dat je uiteindelijk kiest is ook een kwestie van smaak en wat jouw interieur moet uitstralen. Maar welke soorten vloeren zijn er eigenlijk?

Soorten vloeren met houtlook

In de zoektocht naar de perfecte vloer kom je allerlei vloeren tegen, dit zijn de populairste. Een houten vloer is één van de oudste vormen van vloerbedekking. In Nederland worden houten vloeren voornamelijk gemaakt van eikenhout en worden ze in planken gelegd. Houten vloeren hebben een prachtige authentieke look en geven een fijne warme sfeer aan elke ruimte. Door barsten en nerven in het hout is elke plank en dus elke vloer uniek. Houten vloeren gaan lang mee en kunnen in verschillende patronen gelegd worden. Niet alleen in rechte lijnen, maar ook in visgraatpatroon. Helaas moeten houten vloeren wel regelmatig worden onderhouden, het opschuren en opnieuw aanbrengen van de lak. Houtenvloeren zijn over het algemeen duurder dan kunststof vloeren. Ook gaan ze niet goed samen met vloerverwarming of water, temperatuurverschillen kunnen leiden tot ongewenst uitzetten en krimpen. Wanneer je wel van hout houdt, maar er niet het geld voor hebt of liever een vloer hebt die wel beter tegen temperatuurverschillen kan, wordt laminaat vaak aangeraden. Het is tegenwoordig één van de populairste vloersoorten. Het is een kunststof vloer waarbij allemaal dessins mogelijk zijn, zoals hout. Laminaat is over het algemeen redelijk goedkoop en ziet er toch mooi uit. Ook is het makkelijk in onderhoud en geschikt voor mensen met allergieën. Verder is er kliklaminaat, wat ervoor zorgt dat je de vloer makkelijk kan leggen en gemakkelijk kunt meeverhuizen. Laminaat moet na een verloop van tijd volledig worden vervangen, tussentijdse beschadigingen kunnen niet worden weggewerkt. Ook is laminaat niet een ideale vloer voor een geluidsarme omgeving. Een parketvloer is ook een goede optie voor een vloer met houtlook. Een parketvloer oogt warm en chique en met een goede verzorging gaat een parketvloer lang mee. Bij tussentijdse beschadigingen kan parketrenovatie plaatsvinden. Parketvloeren zijn wel een stuk duurder dan een kunststof vloer en doordat parket een natuurproduct is zet het uit bij temperatuurverschillen, waardoor kieren kunnen ontstaan. Een parketvloer is over het algemeen ook minder goed te combineren met vloerverwarming. Verder zijn er nog twee kunststof vloeren opties die ook een houtlook kunnen uitstralen, venyl en pvc. Ze zijn allebei relatief goedkoop en makkelijk in onderhoud en vochtbestendig. Ook zijn ze allebei te combineren met vloerverwarming en hebben ze een geluiddempende werking. Het verschil tussen deze twee is dat pvc over het algemeen sterker is, een beschermende toplaag bevat en in stroken gelegd wordt. Pvc is tegenwoordig bijna niet meer van laminaat te onderscheiden. Het zijn beide wel dunne vloeren dus wanneer er al een vloer onderligt kan het minder egaal worden en ook zware meubels of het verschuiven van meubels kan afdrukken of zelfs scheuren achterlaten. 

Vloer aanschaffen 

Vloeren worden aangeschaft bij groothandel vloeren. Hier zijn ze gespecialiseerd in vloeren en hebben ze grote voorraden. Zo heb jij je gewenste vloer binnen no time in huis. Dan hoef je niet langer te wachten op de vloer. Ze hebben er ruime keuze uit verschillende vloeren, ze zijn pvc vloer groothandel, laminaat vloer groothandel, parket groothandel en houten vloer groothandel. Kortom genoeg keuze voor een perfecte vloer met houtlook.

Geef een reactie