Blog

Je nieuwe studentenwoning inrichten

De middelbare school is afgerond, je hebt je nieuwe studie gekozen in een stad die je leuk lijkt en nu is de volgende stap aangebroken, op kamers gaan. Voor veel beginnende studenten is op kamers gaan een van de leukste aspecten van studeren. Voor het eerst ga je op jezelf wonen en alhoewel je waarschijnlijk nog best wat (financiële) hulp van je ouders krijgt, zul je een stuk meer vrijheid en natuurlijk ook verantwoordelijkheid krijgen. Maar voordat het zover is moet je natuurlijk eerst een studentenwoning vinden en daarna verhuizen en je studentenwoning inrichten. In dit artikel bespreken we hoe je je nieuwe studentenkamer klaarkrijgt voor de leukste tijd van je leven.

Woning vinden

Een kamer of appartementje vinden in grote steden zoals Utrecht, Rotterdam en Amsterdam is niet altijd even gemakkelijk. Deze studentensteden zijn populair en kamers zijn gewild. Toch is het wel degelijk mogelijk om een kamer te vinden als je hard je best doet en het slim aanpakt. De meeste individuele kamers en appartementen worden verhuurd via studentenwoningbouwverenigingen. Deze sociale huurwoningen zijn vaak fijn en ze werken via een systeem dat mensen voorrang krijgen als ze langer staan ingeschreven. Het is dan ook verstandig om je al in te schrijven als je nog op de middelbare school zit. Op deze manier kun je als het eenmaal tijd is zonder al te veel moeite een kamer vinden. Je krijgt ook een stukje voordeel als je ver weg woont van de stad waar je wilt gaan studeren. Een voordeel is ook dat je tijdens de studie waarschijnlijk kunt verhuizen naar een mooiere woning aangezien je dan langer ingeschreven staat.

Kamer voorbereiden

Een kamer voorbereiden is de eerste stap van de verhuizing. De kamers die via studentenwoningverenigingen vergeven worden zijn vaak kaal opgeleverd. De eerste stap is dus verven en het leggen van een vloer. Dit hoeft niet zo duur te zijn en vaak kunnen je ouders daar ook bij helpen. Pvc vloeren of houten vloeren zijn vaak het makkelijkst te leggen en ook het simpelst schoon te houden. Verven is natuurlijk ook belangrijk, zeker de kleuren die je kiest. Warme kleuren doen de kamer knusser maar kleiner aanvoelen terwijl wit koud is maar wat meer ruimte geeft. Het is daarom een goed idee om een muur warm te verven en de andere wit te houden. Qua inrichting is het vooral belangrijk dat je optimaal gebruik maakt van de ruimte die je hebt. Kies dus met een bed waaronder nog wat opslagruimte is en neem kasten die tot aan bijna het plafond reiken zodat je ook optimaal van de verticale ruimte gebruik maakt.

Geef een reactie