Blog

Met deze tips geef jij je tuin een make over

Hoewel de temperaturen beginnen te dalen, zijn er af een toe nog een paar mooie dagen waarop je nog even kan genieten in de tuin. Daarnaast wil je je tuin ook niet verwaarlozen in de herfst en winter, want dat staat zo ongezellig en dan moet je in de zomer weer aan de slag. Daarom is het nu een goede tijd om je tuin weer eens even onder handen te nemen nu het nog niet elke dag regent. In deze blog lees je een aantal tips om je tuin weer helemaal op te knappen. 

Stap 1: Een schone lei

Als het alweer een tijdje geleden is dat je in de tuin gewerkt hebt, dan is het waarschijnlijk eerst tijd om de boel weer een beetje netjes te maken. Door de zomer heen is het onkruid door de zon waarschijnlijk gegroeid als kool en zijn de struiken ook weer net iets hard gegaan. Trek er daarom eens een dagje met goed weer voor uit om de tuin aan te pakken en helemaal netjes te maken. Het is aan te raden om te beginnen met het verwijderen van het onkruid tussen de tegels, want hier ga je hoogstwaarschijnlijk het langst mee bezig zijn. Een goede tip is om je kinderen in te schakelen als je die hebt, want die vinden dit vaak wonder boven wonder best heel leuk om te doen. En vele handen maken licht werk! Hierna kun je verder gaan met het trimmen van de bomen en struiken. Haal ook meteen alle planten die je niet meer mooi vindt weg, zodat je deze kunt vervangen met mooie nieuwe. Geef tot slot de tegels even een schoonmaakbeurt, dan ziet het er een stuk frisser uit.

Stap 2: Plant nieuw groen

Nu je tuin weer helemaal fris en schoon is, kun je eens kritisch naar je tuin kijken om te bepalen waar je nog meer groen toe kan en wil toevoegen. Meer groen is namelijk altijd goed. Een aanrader is om te kiezen voor planten waar fruit aan groeit, zoals een frambozenstruik bijvoorbeeld. In het seizoen van de frambozen heb je dan namelijk ook net een extra beetje kleur in je tuin. Een goede tip is ook om planten leuk neer te zetten in plantenbakken. Als je bijvoorbeeld googlet op “plantenbak hout” dan zie je hoeveel leuke plantenbakken er te koop zijn en hoe deze je tuin kunnen opleuken. Door het plaatsen van planten in mooie bakken, creëer je een tuin die er net iets meer verzorgd en gezelliger uitziet. 

Stap 3: Leuke decoratie

Als je tuin eenmaal op orde is wat betreft alle planten, bomen en struiken, kun je de boel een beetje gezelliger en knusser maken. Dit kun je doen op heel veel verschillende manieren. Zo kun je ten eerste bijvoorbeeld je tuin opleuken door leuke tuinmeubels te plaatsen. Daarnaast kun je ook andere decoratie items aanschaffen, zoals bijvoorbeeld kleurrijke kussentjes of mooie bloempotjes. Tot slot kun je nog leuke verlichting ophangen, zoals gezellige lantaarns of andere lichtsnoeren.

Geef een reactie