Blog

Nieuwe omgeving

Een nieuw huis, een nieuwe omgeving, nieuwe mensen. Het is allemaal even wennen en soms voel ik me dan ook het buitenbeentje. Maar dat is eigenlijk heel normaal. Je woont er net, maak je niet zo een zorgen! Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je wil je namelijk aanpassen aan de omgeving waar je nu in woont. Net zoals je in een gebouw met allemaal ouderen gaat wonen kan je niet grote en luide feestjes vieren. Maar het lastigst voor mij was de communicatie met mijn buren. Aangezien ik net nieuw ben weet ik nog niet zoveel van ze en is alles onzeker. Ik wil natuurlijk wel dat ze me mogen en er geen burenruzie ontstaat. Een fijne en goeie leefomgeving is namelijk erg belangrijk voor je eigen ontwikkeling.

Even langs gaan

Om deze reden ben ik langs de buren gegaan en wilde ik mezelf voorstellen. Al snel welkome zij mij in de buurt. Ze vertellen me hoe het er hier aan toe gaat. Ze vertelde de geschiedenis van de buurt en de oude vrouw die er voor mij woonde. Ook vertelde ze wat er leuk is om te doen in de buurt en natuurlijk het openbaarvervoer.

Een lachwekkende wending

Ik stelde ze al wel snel een beetje een brutale vraag. Ik wilde namelijk vragen of ze konden helpen hoe ik mijn televisie aansluit. Ze moesten lachen en vroegen of ik al een HDMI kabel had gekocht. Mijn eerste vraag was: wat is een HDMI kabel|? Ze hielden hun lach niet meer in en ik voelde me erg dom. Ze legde me gelukkig uit wat een HDMI kabel is. Het is dus een kabel dat het beeld en geluid signaal via een kabel verzendt. Je hebt er verschillende versies en lengtes voor. Daarbij natuurlijk ook verschillende prijzen. Ze vertelde me dat ik het ook kon gebruiken voor mijn computer, MacBook, AppleTV en voor nog veel meer.

Een nieuwe traditie is geboren

Toen ze me vertelde dat ik een HDMI kabel nodig had ging ik gelijk naar zo een kabel opzoek. Hierbij kwam ik terecht op de onlinekabelshop. Hier waren zo veel soorten dat ik weer raad vroeg bij de buren. Zij hielpen mij zoeken naar een HDMI kabel die niet al te duur was. Nadat deze bestelling eindelijk binnen was kwam de buurman langs om even snel mijn TV aan te sluiten. Toen dat allemaal was geregeld ben ik langs gegaan en bracht ik ze zelfgemaakte koekjes. Sindsdien is het een soort van traditie geworden om een keer per week in ieder geval even langs te gaan en bij te kletsen.

Geef een reactie