Blog

Wat te doen in corona-tijd?

In deze tijd zitten veel mensen thuis. Sommigen omdat ze in contact zijn geweest met iemand die het Coronavirus heeft en anderen omdat zij nog maanden lang zullen moeten thuis werken. Omdat mensen het huis niet veel uitkomen (hooguit voor sporten of een boodschapje) ontstaat er ook wel eens verveling als je een dag niet hoeft te werken of een avondje vrij bent. En inmiddels heb je vast heel Netflix en Videoland al bekeken! Gelukkig heb ik een paar tips van dingen die je nog kunt doen als je door je activiteiten heen bent en je rot verveelt in deze rare tijd. Lees snel mijn blog hieronder. 

Klussen 

Drie keer activiteiten die beginnen met een K heb ik voor jullie op een rijtje gezet. De eerste daarvan is klussen. Klussen klinkt misschien als een mannelijke hobby en als je een vrouw bent wordt je hier misschien niet gelijk warm van, maar het kan echt heel leuk zijn! Bijvoorbeeld als je altijd al op je balkon een balkonbar hebt gewild. Of als je graag een nieuw wijnrek wil maar nergens het ontwerp kan vinden wat je in je hoofd had. Hoe leuk is het dan als je dit helemaal zelf in elkaar kunt zetten?! En met een paar Youtube-tutorials, een beetje advies van een vriend of kennis die ervaren klusser is en mooi hout van Nobelhout lukt het je absoluut. Daarnaast ben je ook nog lekker fysiek bezig dus dat is ideaal voor als je veel thuis zit. 

Koken 

Wat ook leuk is, is om een avondje te doen alsof je in Masterchef zit. Dus lekker uitgebreid koken voor jezelf, voor vrienden of familie… Gewoon omdat het leuk is! Probeer eens een gerecht te maken dat lekker smaakt maar er ook nog enorm culinair uitziet. Wat helemaal leuk is, is als je de ingrediënten hiervoor bij echte delicatessenzaakjes gaat halen. Dus bijvoorbeeld een stuk vis bij de viswinkel, daarna de kaas voor het gerecht kopen bij de kaasboer, een lekkere wijn die erbij past bij de wijnwinkel, enzovoort. En het leukste is natuurlijk om dit gezellig samen met iemand te doen. Als je het gerecht dan verpest, is het niet alleen jouw schuld haha! 

Knutselen

Tot slot is knutselen nog een tip die ik zelf al een aantal keer in de praktijk heb gebracht. Het leukste vind ik nog wel schilderen. Je kunt dan namelijk gezellig met een vriendin een schildersezel neerzetten tegenover elkaar en kletsen terwijl je bezig bent. Ook kan je lekker een glas wijn erbij nemen en dan heb je een enorm leuke avond. Maar je zou natuurlijk ook kunnen denken aan een fotoboek maken, 3D-kaarten maken of een oud kledingstuk pimpen. Er zijn talloze mogelijkheden!

Geef een reactie