Blog

Duurzame sneakers voor het nieuwe jaar

We zitten nog altijd midden in een wereldwijde crisis in de vorm van een pandemie. Veel mensen kijken uit naar een tijd dat alles weer terug kan naar vanouds. Tegelijkertijd is er nog een andere crisis in die in de komende jaren een steeds grotere rol zal gaan spelen. Namelijk klimaatproblemen en een steeds meer vervuilde Aarde. Natuurlijk kan erop ontzettend veel gebieden en in ontzettend veel industrieën gewerkt worden om deze crisis het hoofd te bieden maar in dit artikel willen we het specifiek hebben over de mode-industrie en sneakers. De kleding en schoenenindustrie is wereldwijd de op een na meest vervuilende industrie ter wereld. Daarnaast zijn er bij de productiefabrieken in veel landen ook nog eens erbarmelijke werkomstandigheden. Gelukkig zijn er nu modemerken die hard hun best doen om een beter voorbeeld te geven. Een van deze merken is Veja.

Veja sneakers

Veja is een merk dat in 2003 is opgericht door twee Franse ontwerpers. Ze realiseerden zich dat er grote problemen waren in de mode-industrie en wilden het allemaal anders doen. Daarom kozen ze ervoor om het gehele productieproces bij andere bedrijven te analyseren en te kijken waar de misstanden zaten. Uiteindelijk besloten ze het gehele productieproces op te breken en een radicaal andere aanpak te kiezen bij de productie van hun eigen schoenen. Uiteindelijk beginnen ze met het creëren van Vegan sneakers. Ze vertrekken namelijk naar Brazilië en oogsten daar wild rubber. Verder maken e gebruik van eco-katoen afkomstig van een lokaal bedrijfje. Op deze manier ontstaan duurzame en veganistische sneakers.

Groot succes

De Veja sneakers worden uiteindelijk een groot succes. Vooral de Veja sneakers dames versies ontploffen. Doordat we in een wereld leven waar steeds meer aandacht is voor biologisch, ecologisch en duurzaam geproduceerde producten kregen Veja sneakers al snel veel aandacht. Veel media schrijven over het merk wat natuurlijk voor gratis publiciteit zorgt. Ook zijn er bekende celebrities en fashion influencers die het merk dragen. Denk bijvoorbeeld aan Megan Markle. De schoenen zijn verkrijgbaar op https://www.vanarendonk.nl/dames/veja-dames-sneakers/

De schoenen

Natuurlijk wil je niet alleen duurzame sneakers maar ook mooie en lekker zittende sneakers. De Veja schoenen zijn meestal bovenal wit, maar hebben over de zijkant het V logo in verschillende kleuren. De sneakers zijn stoer en comfortabel maar hebben natuurlijk wel een vrouwelijke twist. De bekendste en meest populaire Veja schoen is de VEJA V10. Deze schoen werkt fantastisch onder blauwe jeans of een zwarte pantalon. Maar de schoen kan ook prima onder een zomers jurkje.

Geef een reactie